За първи път от 50 г. насам се изгради нов железопътен

...
За първи път от 50 г. насам се изгради нов железопътен
Коментари Харесай

За първи път от 50 г. насам: Строят нов жп тунел у нас

За първи път от 50 година насам се построи нов железопътен тунел в България. Това разяснява заместител министър-председателят по икономическите политики и министър на превоза и известията Христо Алексиев  Христо Алексиев Христо Алексиев е роден на 19 септември 1980 г.   Магистър по „ Международни по време на ревизия на напредъка в построяването на железопътния сектор Елин Пелин – Костенец, оповестяват от пресцентъра на министерството.

„ Тунелното строителство в жп превоза беше дълго време неглижирано. Заварих плановете в спряло движение и направих всичко допустимо те да стартират да се осъществят с един добър и интензивен график. Първият сериозен резултат е реалност “, съобщи Христо Алексиев  Христо Алексиев Христо Алексиев е роден на 19 септември 1980 г.   Магистър по „ Международни. Той изрази вяра, че с положителната готовност на страната, на изпълнителя и на надзора, планът ще бъде изпълнен в период – до 2027 година

Над 200 индивида благодарение на повече от 100 машини работиха година и половина, с цел да прокопаят Тунел №1 с дължина един км, добави още вицепремиерът. Железопътният сектор Елин Пелин - Костенец е част от плана за рационализация на жп автомагистралата от София до Бургас. Средствата се обезпечават от Оперативна стратегия " Транспорт и транспортна инфраструктура “.

Проектът обгръща двоен жп тунел с дължина съвсем 7 км, какъвто досега не е имало в България. Ще бъдат построени десетки уреди, измежду които два тунела с по-две тръби с обща дължина 1.5 км, пътен надлез и подлез, 8 моста и естакади, системи за сигнализация и телекомуникация, нова гара Елин Пелин и спирка Побит Камък.

Участъкът сред Елин Пелин и Вакарел е най-тежкият и сложен за осъществяване от цялото трасе сред София и Пловдив. 

Изпълнител е турската компания  ДЗЗД " Джен-Дуй жп Елин Пелин ". Стойността на контракта е 498.8 млн. лева без Данък добавена стойност.

С напредъка на строителството през днешния ден се срещнаха посланикът на Република Турция Айлин Секизкьок и представители на локалната власт. В инспекцията се включи и управлението на Национална компания „ Железопътна инфраструктура “.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР